Logo.fi
Artikkelit
Referenssit
Yhteystiedot

Kotisivujen ABC: Selkeä opas yrittäjille kotisivujen keskeisistä termeistä

Tee kotisivuistasi menestystarina

Tervetuloa oppimaan kotisivujen keskeiset termit ja käytännöt yrittäjälle! Tämä opas tarjoaa selkeän ja ymmärrettävän johdatuksen kotisivujen suunnitteluun ja ylläpitoon, jotta voit tehdä tietoisia päätöksiä yrityksesi digitaalisen läsnäolon parantamiseksi. Muista, että Minisolution on täällä auttamassa sinua rakentamaan edulliset ja käytännölliset kotisivut, jotka tuovat lisää asiakkaita ja kasvattavat yritystäsi.

Talonrakennus

Talonrakennus

 Suunnittelu ja konsultointi

Suunnittelu ja konsultointi


Keskeiset termit

Kotisivujen keskeiset termit - Opas rakennusalan yrittäjille

Tässä oppaassa käydään läpi kotisivujen keskeiset termit ja niiden merkitykset. Opas on tarkoitettu erityisesti rakennusalan yrittäjille, jotta he voivat ymmärtää paremmin kotisivujen suunnittelua ja ylläpitoa. Muista, että Minisolution tarjoaa edulliset ja käytännölliset kotisivut rakennusalan yrittäjille, sillä meillä on kokemusta niin SEO:sta kuin rakennusalasta.

Sisällysluettelo

 1. Johdanto
 2. Domain eli verkkotunnus
 3. Webhotelli
 4. CMS (Content Management System)
 5. HTML, CSS ja JavaScript
 6. Responsiivinen design
 7. SEO (Search Engine Optimization)
 8. Google My Business
 9. CTA (Call to Action)
 10. SSL-sertifikaatti
 11. Yhteenveto
 12. Lähteet ja lisäresurssit

Johdanto

Kotisivut ovat nykypäivänä yksi tärkeimmistä markkinointikanavista rakennusalan yrittäjille. On tärkeää ymmärtää perustermit, jotta voit tehdä tietoisia päätöksiä kotisivujesi suunnittelussa ja ylläpidossa. Tässä oppaassa käydään läpi keskeiset termit, joita tarvitset rakennusalan yrittäjänä.

Domain eli verkkotunnus

Domain, eli verkkotunnus, on yrityksen kotisivujen osoite internetissä. Se on eräänlainen "kyltti" joka ohjaa käyttäjän oikealle sivustolle. Domainin valinta on tärkeää, sillä se vaikuttaa yrityksen näkyvyyteen ja tunnistettavuuteen verkossa.

Webhotelli

Webhotelli on palvelu, joka tarjoaa tilaa kotisivujen tiedostoille ja tietokannoille. Se toimii ikään kuin "vuokratilana" kotisivuillesi internetissä. Hyvä webhotelli on nopea, luotettava ja turvallinen. Muista, että Minisolution tarjoaa myös webhotellipalveluita rakennusalan yrityksille.

CMS (Content Management System)

CMS, eli sisällönhallintajärjestelmä, on ohjelmisto, joka mahdollistaa kotisivujen sisällön hallinnan ilman koodaustaitoja. Esimerkkejä suosituista CMS-järjestelmistä ovat WordPress ja Joomla.

HTML, CSS ja JavaScript

HTML, CSS ja JavaScript ovat kolme keskeistä teknologiaa, joita käytetään kotisivujen rakentamisessa. HTML määrittelee rakenteen ja sisällön, CSS ulkoasun ja JavaScript interaktiivisuuden.

Responsiivinen design

Responsiivinen design tarkoittaa, että kotisivut mukautuvat automaattisesti eri laitteiden näyttökokoihin, kuten pöytäkoneisiin, kannettaviin, tableteihin ja älypuhelimiin. Tämä on tärkeää, sillä se parantaa käyttäjäkokemusta ja hakukoneiden näkyvyyttä.

SEO (Search Engine Optimization)

SEO, eli hakukoneoptimointi, on toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan kotisivujen näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. SEO on tärkeä osa-alue rakennusalan yrittäjille, sillä hyvä näkyvyys hakukoneissa voi tuoda merkittävästi lisää asiakkaita. Muista, että Minisolution on erikoistunut SEO-palveluihin rakennusalalle.

Google My Business

Google My Business on Googlen tarjoama ilmaispalvelu, jonka avulla yritykset voivat hallita tietojaan hakutuloksissa ja Google Maps -karttapalvelussa. Se on erityisen hyödyllinen rakennusalan yrittäjille, sillä se parantaa yrityksen näkyvyyttä ja antaa asiakkaille tärkeitä tietoja, kuten yhteystiedot ja aukioloajat.

CTA (Call to Action)

CTA, eli kehotus toimintaan, on strateginen elementti kotisivuilla, joka kannustaa käyttäjää tekemään tietyn toiminnon, kuten ottamaan yhteyttä tai tilaamaan palvelun. CTA-elementit voivat olla esimerkiksi painikkeita, linkkejä tai tekstiä.

SSL-sertifikaatti

SSL-sertifikaatti on tietoturvaratkaisu, joka salaa tiedonsiirron käyttäjän selaimen ja kotisivujen välillä. Se parantaa käyttäjien luottamusta ja suojaa heidän tietojaan, mikä on tärkeää erityisesti silloin, kun käyttäjät jättävät yhteystietojaan tai tekevät tilauksia.

Yhteenveto

Tässä oppaassa käytiin läpi keskeiset termit, joita tarvitset rakennusalan yrittäjänä kotisivujen suunnittelussa ja ylläpidossa. Muista, että Minisolution tarjoaa edulliset ja käytännölliset kotisivut rakennusalan yrittäjille, jotta sinun ei tarvitse huolehtia teknisistä yksityiskohdista.

Lähteet ja lisäresurssit

 1. WordPress
 2. Joomla
 3. Google My Business
 4. Minisolution
;

©Copyright 2023

https://www.minisolution.fi